hits

Lykke negler + fakta

For ein stund sida var eg litt nervøs sida eg skulle kjøre til Ålesund, det fekk meg til å tenkte på lykkeamuletter. Då blei eg inspirert til å lage neglekunst av lykkeamuletter. Det er en del lykkeamuletter eg visste om, og ein del eg ikkje  visste om. 

 

 

Det tok ein stund å gjere alt klar ferdig sida eg ikkje heilt visste ka eg skulle ta med. Her er dei eg lagde og ka dei symboliserer:

 

Regnbue: er nevnt i Det gamle testamentet. Det er sagt at gud skapte ein regnbue som eit symbol på at jorda aldri meir skulle bli oversvømt. Det er sagt den Irske leprechaunen har gjemt gullet sitt i enden av regnbuen og ein finn som regel aldri enden av regnbuen!

Hestesko: Den lykkeamuletten kjenner du sikkert til. Den symboliserer seier over det onde, formue og fruktbarhet. Det symboliserer også hestens styrke og uavhengighet. Ein hestesko som peker opp samlar lykken og hestesko som peker ned symboliserer lykken som renner oppå deg. Legenden om Saint Dunstan fra det tiende århundre er sagt å ha fanga djevelen med hjelp av ein hestesko. Sida den gang ville djevelen aldri komme til hus med ein hestesko hengande foran døra.

Gris: Du har sikkert hørt om ordet heldiggris. I Tyskland er gris er tegn på rikdom,  formue og suksess. I den kinesiske kulturen er gris tegn på ærlighet, aktsomhet og initiativ.

Firkløver: Enda ein du sannsynligvis også kjenner til. Populær lykkebringer i den vestlige delen av verden, assosiert med ST Patricks Day. Firkløvere er sjeldne så om du finner ein blir det ansett som lykke. Innen kristendommen er det sagt at Eva forlot paradiset med ein firkløver for  god lykke.

Kors: korset ble betrakta som lykkebringer innen kristendommen men har også vore ein lykkebringer før religion oppsto. Korset representerer Livets tre og stiger opp mot himmelen for å nå Gud.

Drømmefanger: overtro fra Native American kultur der det er sagt drømmefangeren fanger mareritt. 

Marihøner: det er sagt at marihøner har evne til å befri ein fra kvardagslige problem. Å ha en marihøne villet eller en levende handa blir sett på som å lyse opp dagen, vere tålmodig med dei rundt deg og, viktigst av alt, lette på dine byrder.  Om ein marihøne landet på deg når du var syk ville han gjøre deg frisk. Når det kjem til prikkene på ryggen til Marihøna og han landa på handa til en nylig gift kvinne ville prikkene på marihøna fortelle kvinna antallet på barn ho ville få.

Harelabb: Fordi harer er slike reproduserende dyr ville harelabbene gi lykke med reprodusering for mennesker. Om en mann bor på harelabber vil han bli fruktbar om en kvinne  bar harelabber ville ho bli gravid.

Røde flaggermus: Innen kinesisk kultur er røde flaggermus symbol for eit langt liv. Amuletter av røde flaggermus ville bringe glede. Det er sagt at røde flaggermus avvega ondskap.

Lykketall 7: i kristendommen representerer tallet sju selvoppofrelse og høgare dyd. Det er gjentatt fleire gongar i skriftene, dei sju lampene i tempelet, sju vise og sju tåpelige jomfruer og Kristus som gir mat til ein stor mengde med fem brød og to fisk. 

2 kommentarer

CamyReed

13.03.2018 kl.13:23

Mange fine fakta her jeg ikke visste om. Spennende å lese. Fine negler også<3

SIRI ALVÆR

13.03.2018 kl.15:10

Fine negler!

Skriv en ny kommentar